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Sociologie de l'alimentation / (notice n° 60646)

000 -LEADER
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001 - CONTROL NUMBER
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003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field IMIST
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION
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008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
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020 ## - INTERNATIONAL STANDARD BOOK NUMBER
International Standard Book Number 9782200621049 (br)
040 ## - CATALOGING SOURCE
Original cataloging agency IMIST
Language of cataloging fre
Description conventions rda
041 0# - LANGUAGE CODE
Language code of text/sound track or separate title fre
Source of code 639-2
082 0# - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
Classification number 306.4
Edition number 23
082 0# - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
Classification number 613.2
100 1# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Cardon, Philippe
Dates associated with a name (1970-....).
Relator code aut.
Relator term Auteur
9 (RLIN) 220823
245 10 - TITLE STATEMENT
Title Sociologie de l'alimentation /
Statement of responsibility, etc Philippe Cardon, Thomas Depecker, Marie Plessz.
264 #1 - Production, Publication, Distribution, Manufacture, and Copyright Notice
Place of production, publication, distribution, manufacture Malakoff :
Name of producer, publisher, distributor, manufacturer Armand Colin,
Date of production, publication, distribution, manufacture, or copyright notice DL 2019.
300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION
Extent 1 vol. (231 p.) :
Other physical details graph., couv. ill. en coul. ;
Dimensions 24 cm.
336 ## - CONTENT TYPE
Content Type Code txt
Source rdacontent
Content Type Term text
337 ## - MEDIA TYPE
Media Type Code n
Source rdamedia
Media Type Term unmediated
337 ## - MEDIA TYPE
Media Type Code n
Source isbdmedia
Media Type Term unmediated
338 ## - CARRIER TYPE
Carrier Type Code nga
Source RDAfrCarrier
Carrier Type Term volume
490 1# - SERIES STATEMENT
Series statement Collection U. Sociologie
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE
Bibliography, etc Bibliogr. p. [193]-222. Index.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc La quatrième de couverture indique : "À la croisée des espaces domestique, politique et marchand, l’alimentation est un objet incontournable pour comprendre le fonctionnement et l’évolution des sociétés. Elle occupe une place centrale dans l’économie, dans l’emploi du temps et le budget des ménages, dans l’administration sanitaire, dans la définition même des classes sociales ou des aires culturelles. Une multitude d’acteurs publics, privés ou associatifs tentent par ailleurs d’orienter notre alimentation pour améliorer notre santé, sauvegarder l’environnement, ouvrir des débouchés commerciaux, promouvoir des valeurs éthiques ou valoriser la gastronomie française. Cet ouvrage présente de manière approfondie l’ensemble de ces problématiques en mettant en perspective les grandes théories sociologiques sur l’alimentation et ses enjeux actuels. Il aborde l’alimentation sous l’angle de l’identité culturelle et de classe ; de la réforme des consommations ; des pratiques quotidiennes et de la socialisation au sein des ménages. La sociologie de l’alimentation offre ainsi un regard original sur les inégalités économiques et sociales, l’éducation, la santé, l’environnement."
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name as entry element Alimentation
General subdivision Société.
Source of heading or term ram
9 (RLIN) 220824
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name as entry element Aliments
General subdivision Consommation
-- Société.
Source of heading or term ram
9 (RLIN) 220825
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name as entry element Politique alimentaire.
Source of heading or term ram
9 (RLIN) 220826
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name as entry element Comportement alimentaire
General subdivision Sociologie.
Source of heading or term ram
9 (RLIN) 220827
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name as entry element Coutumes alimentaires.
Source of heading or term ram
9 (RLIN) 199879
650 #0 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name as entry element Food
General subdivision Social aspects.
Source of heading or term lc
9 (RLIN) 220828
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Depecker, Thomas.
Relator code aut.
Relator term Auteur
9 (RLIN) 220829
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Plessz, Marie
Dates associated with a name (1980-....).
Relator code aut.
Relator term Auteur
9 (RLIN) 220830
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Source of classification or shelving scheme
Item type Livre
Exemplaires
Withdrawn status Lost status Source of classification or shelving scheme Damaged status Not for loan Permanent location Current location Date acquired Inventory number Total Checkouts Full call number Barcode Date last seen Price effective from Koha item type
          La bibliothèque des lettres et sciences humaines et sociales La bibliothèque des lettres et sciences humaines et sociales 10/10/2023 42444   306.4 CAR 0000000038349 10/10/2023 10/10/2023 Livre
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